Introduktion

Som du naturligvis er bekendt med, er det elektricitet der får hjertet til at slå. Det er den elektriske aktivitet, der bestemmer hvornår og på sin vis også hvor, hjertet trækker sig sammen. Det er i sig selv ret fantastisk, og det gør det muligt for os ved hjælp af teknologi, at måle på hjertets aktivitet og dermed spotte hjerteproblemer. Det gør det også muligt for os umiddelbart at vurdere hjertets placering og tilstand, idet kloge mennesker har kortlagt hjertets naturlige elektriske bane. Vi kan dermed måle, hvornår hjertets naturlige bane ikke følges, og når den gør, kan vi se hvordan hjertet ligger placeret i kroppen, hvilken retning det peger og om nogle dele af hjertet er uhensigtsmæssigt forstørret.

Det er rigtig meget information man kan få ud fra et lille hjertekardiogram, og mange typer af information der kan sættes i sammenhæng med forskellige problematikker vi møder i hverdagen som ambulanceredder. Det er dog kun en lille del af EKG tydningen som vi reelt set bruger i ambulancejobbet, og vi vil i denne guide give dig redskaberne du har brug for – og lidt til.

Vi kommer omkring de nødvendige aspekter af EKG for ambulancereddere. Uanset hvor god du er til EKG lige nu, vil du efter at have læst denne artikel kunne forstå sammenhængen mellem EKG, hjertets udseende, placering og elektriske aktivitet. Du vil kunne spotte hjertesygdomme, og du vil kunne gøre dette overraskende let.

Vi har samlet de fleste spørgsmål i løbet af modulet i en samlet quiz herunder. Hvis du er logget ind, kan du ligeledes trykke på knappen “Tag Quizzen” i højre side, for at komme til quizzen.


Samlet quiz

Du kan tage quizzen nu, og tage den samme quiz igen, når du er færdig med modulet 👏

Vi sender dig resultatet efter quizzen - Skriv din mail og tryk Start!

Din e-mail adresse

 

Questions