Indledning og overblik
Kardiologi betyder læren om hjertet. Læren om hjertet er en ting som mange ønsker at være gode til, men som samtidigt kan være ret så komplekst. Det er derfor vigtigt at du bevæger stille og roligt frem, og først går videre til det næste afsnit, når du med sikkerhed kan sige, at du har forstået det nuværende.
Opbygningen af modulet her starter meget overordnet og generel, hvorefter det på samme side bliver mere og mere specifik. Når du så går videre til næste lektion, vil du opleve at lektionen samler op fra den forrige, og derefter bliver generel igen, for senere at blive specifik – Dette er en bevidst læringsmåde, der hjælper dig med at tilegne dig den viden du lærer. Der vil desuden være tests, videoer og billeder, der sørger for at du forstår det du læser endnu bedre.
Denne guide er ikke noget du blot skal forsøge at gennemføre, men derimod en guide du bør forsøge at forstå og lære.
Kardiologi er opdelt i 3 serier, der skelner mellem niveau. Serie 1 og 2 er need to know i ambulance-faget, mens serie 3 bevæger sig længere hen imod nice to know. Serie 1 er observernede, mens serie 2 og 3 går mere i dybden med hvordan og hvorfor. Et eksempel på dette vil være, at serie 1 fortæller om kroppens blodtryk, og hvad dette betyder, mens serie 2 eller 3 går i dybden med hvordan kroppens blodtryk reguleres i det hele taget, og hvad karvæggen er opbygget af, som muliggør disse funktioner.
Dette er hvad kardiologi serie 1 indeholder:
- Kroppens kredsløbssystem
- Hjertets anatomi og fysiologi
- Det elektriske system i hjertet
- Introduktion til EKG: Elektriske impulser på papir
- Den normale sinus-rytme
- Elektrodernes placering på kroppen
- Det elektriske signal, som vi ser det
- Sygdomme i hjertet
- Åreforkalkning (Aterosklerose):
- Angina pectoris
- Akut Myokardieinfarkt (AMI)
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.